Ik ben Deirdre Kiel (1971). Samen met mijn man, twee zonen en onze huisdieren poes Bowie, en gecko’s Truus en Chacha woon ik in Pijnacker.

Mijn liefde voor kinderen is letterlijk en figuurlijk geboren in maart 1998...en in 2001 nog meer liefde. Toen de jongens ongeveer zes en drie jaar waren kwamen er grote vragen op mijn pad. Elk kind is anders en vraagt om andere aandacht en begeleiding. Opvoeden...hoe doe ik dat eigenlijk? Hier ontstond voor mij de basis voor kindercoach.

Als medewerker van het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) heb ik vanaf 2010 zeven jaar mogen kijken in de keuken van de wereld van opgroeien en opvoeden. Als eerste aanspreekpunt heb ik vele ouders geholpen met hulp- en adviesvragen. Maar bij kinderen ligt mijn hart! Ze zijn puur, ze zijn zichzelf en dat mag zo blijven.

Naast mijn werk voor het CJG heb ik de opleiding kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica gevolgd. Momenteel volg ik de opleiding tot psychodynamisch therapeut, dit vergroot mijn ervaring met cognitieve en gedragswetenschappelijke behandelingstechnieken. Tevens heb ik nog diverse trainingen en workshops gevolgd, waarmee ik me in bepaalde onderwerpen verder heb verdiept. Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie voor kindercoaches.

Als kindercoach begeleid ik kinderen in een voor hun moeilijke, lastige of verdrietige fase in hun leven. Kindercoaching is geen therapie, een kindercoach stelt geen diagnose en plakt geen 'etiketten'. Ik kijk naar het kind...en samen werken we aan een nieuwe Basis & Balans.