Wie ben ik

Basis & Balans

Geeft zin in het leven!

Wie ben ik?

Mijn naam is Deirdre Kiel (1971). Samen met mijn man, twee zonen en onze huisdieren poes Bowie, en gecko’s Truus en Chacha woon ik in Pijnacker. We zijn een samengesteld gezin. Dat was in het begin wel even wennen, maar gelukkig heeft iedereen na verloop van tijd en inzet z’n eigen plek gevonden.

Mijn liefde voor kinderen is letterlijk en figuurlijk geboren in maart 1998…en in 2001 nog meer liefde. Toen de jongens ongeveer zes en drie jaar waren kwamen er grote vragen op mijn pad. Elk kind is anders en vraagt om andere aandacht en begeleiding. En als kind heb ik dat hier en daar toch wel gemist. Dat wilde ik voor mijn kinderen anders doen en heeft er zeker aan bijgedragen dat ik zeer geïnteresseerd ben geraakt in het opvoeden van kinderen. Opvoeden…hoe doe ik dat eigenlijk? Hier ontstond voor mij de basis voor kindercoach.

Als medewerker van het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) heb ik vanaf 2010 zeven jaar mogen kijken in de keuken van de wereld van opgroeien en opvoeden. Als eerste aanspreekpunt heb ik vele ouders geholpen met hulp- en adviesvragen. Maar bij kinderen ligt mijn hart! Ze zijn puur, ze zijn zichzelf en dat mag zo blijven.

wie ben ik Deirdre Kiel

Een motto van Basis & Balans:

‘Hoe meer jij in balans bent met jezelf, hoe fijner en zinvoller je leven zal verlopen.’ En daarin wil ik graag iets voor je betekenen.

Naast mijn werk voor het CJG ben ik de opleiding kindercoach aan de Academie voor Psychodynamica gaan volgen. Ik heb mijn eigen praktijk Basis & Balans opgezet en aan de slag gegaan als kindercoach. In mijn kindercoach praktijk heb ik inmiddels jarenlange ervaring met het geven van een duwtje in de rug, een duwtje in de ontwikkeling van een kind. Ik help kinderen om weer in BALANS te komen.

Wat ik na al die jaren heb geleerd in het helpen van kinderen is dat ik in veel gevallen terugmoet naar de BASIS…en de basis dat zijn wij als opvoeders. Kinderen zijn onderdeel van ons systeem. En ‘ons’ dat staat voor wij…de volwassenen…als ouder, als familielid, als liefhebbende! Maar ook hier geldt dat we soms de kennis, de tools of ‘the know how’ missen om onze kinderen het beste te geven wat in ons vermogen zit. Voor mij aanleiding om me te ontwikkelen als psychodynamisch therapeut, en me naast kinderen ook te richten op opvoeders.

In 2019 heb ik met succes mijn opleiding tot psychodynamisch therapeut afgerond, waardoor ik nog meer ervaring heb met cognitieve en gedragswetenschappelijke behandelingstechnieken. Mijn kennis is zo breed en divers, dat nu iedereen welkom is bij Basis & Balans. Van jong tot oud!